Treatment Centre – Stoke Mandeville Hospital

//Treatment Centre – Stoke Mandeville Hospital
Treatment Centre – Stoke Mandeville Hospital2017-12-14T14:44:04+00:00

Project Description

Salus Approved Inspectors were pleased to be appointed for the new Outpatient and Opthamology Treatment Centre. The three-storey building has been constructed using Yorkon modular units on each side of a courtyard/reception area. Link bridges on the first and second floors link the buildings over the courtyard/reception area which is weather protected by glazed walls at each end.

Key features

An ETFE foil roof cladding system was used instead of a conventional glazed system, thus allowing the courtyard/reception area to be classed an external space instead of an atrium.

Architect: MAAP Medical Architecture
Contractors: Laing O’Rourke
Build Value: £10M

Image Acknowledgement
image produced by MAAP Architects

Project Details

Categories: